T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / DERECİK - Derecik Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi

Tarihçe

Hakkâri'nin derecik ilçesinde yer alan derecik İMKB ÇPAL 10 senedir öğrencilerini eğitim-öğretim ile buluşturmaktadır.  Eğitim basamaklarında tek arzumuz nice seneleri aşabilmektir.

Okulumuz 2004-2005 Eğitim-Öğretim döneminde 350 öğrenci ile Merkez Mahallesi'nde bulunan belediye binasında faaliyete başlamıştır. 2009 yılının sonuna kadar belediye binasında hizmet veren okulumuz 2010 yılında yeni binasında eğitim-öğretime başlamıştır.

Derecik İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi şu an 824 öğrencisi, 43 öğretmeni ve 4 idarecisi ile eğitimine devam etmektedir. Okulumuzda Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi programları bulunmaktadır. Anadolu Lisesi 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yer alan toplam öğrenci sayısı 423'tür. Anadolu Meslek Lisesi 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yer alan toplam öğrenci sayısı 253'tür. Anadolu İmam Hatip Lisesi 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda mevcut bulunan öğrenci sayısı ise 148'dir.

Derecik İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak en büyük hedefimiz Milli Eğitim Temel Kanunu'nun da genel amaçlarına dayanarak tüm öğrencilerimizi Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan; vatanını, milletini seven; Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen; hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, yapıcı ve yaratıcı yurttaşlar olarak yetiştirmektir. En büyük arzumuz öğrencilerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışları kazanmak suretiyle onları hayata hazırlamak ve hem onların, kendilerini mutlu kılacak hem de toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Şartların elverdiğince öğrencilerimizi ulaştırabileceğimiz en üst seviyeye taşımak ve her birinin ayrı ayrı yollarını, ufuklarını açarak onları kendi hayatlarını kazanan güçlü bireyler olarak yetiştirmek tüm idari kadro ve tüm öğretmenlerimizin en büyük dileğidir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2020 - Güncelleme: 28.02.2020 17:08 - Görüntülenme: 787
  Beğen | 6  kişi beğendi