HAKKARİ / DERECİK - Derecik Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi

Derecik Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi

MERKEZ MAH. RECEP TAYYİP ERDOĞAN CAD. NO 331 İÇ KAPI NO 2 DERECİK / HAKKARİ
Vizyon
Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın; Yaratıcı, Dünyaya uyumlu, Sorunlara çözüm getiren, Girişken, Yurtsever, Yüksek donanımlı, Üretken, Ahlaklı, Dinamik, Öğrenmeyi seven, Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve ulusal düzeyde adını duyurmak.
Misyon
Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, Bireysel farklılıkların önemsendiği bir ortamda, Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, Üretken, Yaratıcı, Sorumluluk sahibi, Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, Teknoloji destekli, Yabancı dil ağırlıklı ve Ulusal ve uluslar arası merkezli eğitim ile yetiştirmektir.
Başarılar
Liseler Arası Voleybol Turnuvası 2.liği Liseler Arası Futbol Turnuvası 1.liği İmam Hatip Liseleri Arası Ezan Okuma Yarışması 2.liği İmam Hatip Liseleri Arası Arapça Yarışması 4.lüğü
Öğretim Şekli :OKULUMUZDA TAM ZAMANLI(NORMAL) ÖĞRETİM PROGRAMI UYGULANMAKTADIR.
08.10 DA DERS BAŞLAR 15.20 DE DERS BİTER
OKULUMUZDA İNGİLİZCE-ARAPÇA-ALMANCA ALANINDA EĞİTİM YAPILMAKTADIR
Lojman
1 - LOJMANIMIZ OKUL BAHÇEMİZİN İÇİNDE BULUNMAKTA OLUP 10 DAİREDEN İBARETTİR.
Ulaşım
VAN´DAN DERECİK İLÇESİNE HER GÜN SAAT 14.00´DA ARAÇ BULUNMAKTADIR.ŞEMDİNLİ İLÇESİNDEN HER GÜN SAAT BAŞI ARAÇ BULUNMAKTADIR.İLÇEMİZDEN DE HER GÜN SABAH 07.00´DA VAN´A ARAÇ GİTMEKTEDİR. SAAT BAŞI DA ŞEMDİNLİ´YE SERVİS BULUNMAKTADIR.
OKULUMUZDA TAŞIMALI EĞİTİM UYGULANMAKTADIR.
Yerleşim Yeri
OKULUMUZ,PANSİYON BİNAMIZ,LOJMANIMIZ VE SPOR SALONUMUZ; MERKEZ MAH.RECEP TAYYİP ERDOĞAN CAD.331/A-B-C HAKKARİ-DERECİK ADRESİNDE BULUNMAKTADIR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
OKULUMUZ HAKKARİ İLİ DERECİK İLÇESİNDE YER ALMAKTADIR.HAKKARİ İL MERKEZİNE UZAKLIK 185 KM, ŞEMDİNLİ İLÇESİNE UZAKLIK 60 KM, YÜKSEKOVA İLÇESİNE UZAKLIK 100 KM´DİR.
Kontenjan Bilgileri
OKULUMUZ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSE OLUP BÜNYESİNDE ANADOLU LİSESİ VE MESLEK LİSESİ BARINDIRMAKTADIR. MESLEK LİSESİNDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ÇOCUK GELİŞİMİ OLMAK ÜZERE 2 BÖLÜM MEVCUTTUR. OKULUN TOPLAM KONTENJAN SAYISI 1080 ÖĞRENCİDİR.
OKULUMUZ MERKEZİ SINAV SİSTEMİ PUANI İLE ÖĞRENCİ ALMAMAKTADIR.
Okulun Sınav Başarı Durumu
OKULUMUZ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 4 ÖĞRENCİYİ LİSANS 9 ÖĞRENCİYİ ÖN LİSANS 3 ÖĞRENCİYİ AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİNE KAYIT ETMİŞTİR.
YKS ÖĞRENCİ YÜZDEMİZ %26 CİVARINDADIR.
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZ KAPALI SPOR SALONUNDA BASKETBOL,VOLEYBOL,MASA TENİSİ SALON FUTBOLU ETKİNLİKLERİ MEVCUTTUR.
OKULUMUZDA 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ERASMUS PROJESİ UYGULANMAKTADIR.
e-Twinning, ERASMUS-GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI GENÇ HAREKETLER,ÇEŞİTLİ TURNUVALAR.
e-Twinning, ERASMUS
Diğer Hususlar
ÖĞRENCİ TÜRÜ: KARMA / PANSİYON DURUMU: SADECE ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONU BULUNMAKTADIR.