T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / DERECİK - Derecik Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi

Alan Tanıtımı

Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi  bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve  gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun tüm gelişimlerini  destekleyen (fiziksel, psiko-motor, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal), plan yapan,  uygulayan, insan ilişkileri ve empatiye önem veren, çocuk sağlığı ve  hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan, özel eğitime muhtaç çocukların  gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan; drama, basit beden eğitimi  hareketleri, müzik çalışmaları, sanat ve ana dili etkinlikleri yapan, çocukları  tanıma tekniklerini uygulayan bir alandır.

MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI

Meslek elemanları, Milli Eğitim Bakanlığına  bağlı Anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, ilköğretim okulları ile resmî  ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, gibi Erken Çocukluk Eğitim  Kurumlarında, Rehabilitasyon Merkezlerinde ve çocuk kulüplerinde  çalışabilirler.

10-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAJ BİLGİLERİ

Bölüm öğrencilerimiz lise son sınıfta haftada 3 gün okulumuzun belirlediği kurumlarda staja gitmektedirler. Öğrencilerimizin staja gittikleri kurumlar ilçemizde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların bünyesindeki anaokulları ve ana sınıflarıdır.

 

 NEDEN BU BÖLÜMÜ SEÇMELİSİNİZ ?

Bir insanın büyüme serüvenine tanıklık etmek ister misiniz?

İnsanlar neden çocuk sahibi oluyorlar, doğum öncesinde anne karnında neler oluyor, cinsiyetimiz nasıl belirleniyor, bebekler hangi aşamalardan geçerek konuşmayı, düşünmeyi, yürümeyi, oyun oynamayı, okumayı ve yazmayı öğreniyorlar? İnsanların kişiliklerini belirleyen şeyler neler, bir çocuğun ileride nasıl biri olacağını bilebilir miyiz? Duygularımız nasıl ortaya çıkıyor? İnsanlar neden suç işler? Çocuklara neden ve nasıl eğitim verilir? Çocukların gelişimi nasıl ölçülür? Bunlar gibi pek çok sorunun yanıtı çocuk gelişimi programının ders içeriğini oluşturmaktadır.

Günümüzde okul öncesi eğitimin önemi giderek daha fazla fark edilmektedir. Erken dönem eğitimi konusunda bilinçli olan aileler çocuklarının okul öncesi eğitim alması konusunda oldukça duyarlıdır.

 

Giderek daha fazla aile çocuklarının daha erken eğitim alması için okul öncesi kurumlarına götürmektedir. Özellikle kadınların iş yaşamında daha fazla yer alması ve çocuk bakımı konusunda destek almak zorunda kalmaları okul öncesi eğitime ve dolayısıyla çocuk gelişimcilere duyulan ihtiyacı arttırmaktadır.

 

HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ

10-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 10.05.2022 13:21 - Görüntülenme: 193
  Beğen | 1  kişi beğendi